Italiaanse aubergine ovenschotel

Benodigdheden voor 1 persoon

  • ¼ Sla (ijsbergsla krop)
  • 50 gram Gerookte kipfilet
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Rode ui
  • Wortel
  • Paprika
  • Groene appel
  • 125 gram Hüttenkäse
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Limoensap
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding:

  1. Was en snij de krop ijsbergsla
  2. Was en snij de Tomaat, Komkommer. Rode ui, en paprika
  3. Was de wortel en rasp deze vervolgens met een (kaas)rasp
  4. Was de groene appel en snijd deze vervolgens in blokjes
  5. Snij de gerookte kipfilet in smalle reepjes (ook voorgesneden verkrijgbaar in de supermarkt)
  6. Voeg bovenstaande ingrediënten samen in een kom
  7. Rooster het brood in een broodrooster of pan
  8. Voeg in een andere kom de olijfolie, limoensap, zout en peper samen en meng dit met een vork (dit wordt een heerlijk frisse dressing)
  9. Voeg de Hüttenkäse toe aan de kom met gesneden ingrediënten
  10. Besprenkel de salade met de vers gemaakte dressing

 

Eet smakelijk!