Zalm met gebakken rijst, ei en groenten
Voor 2 personen – bereidingstijd 25 minuten
Verwarm de oven op 200 graden celcius.
Kook de rijst in 14-15 minuten; ga tijdens het koken verder met onderstaande stappen; Eenmaal gekookt, giet de rijst af en laat afkoelen.
Maak de marinade: meng de gerookte paprika, knoflook, citroensap, honing en volkoren mosterd door elkaar – voeg kruiden toe (zout en peper)
Leg de zalmfilets midden op een groot vel folie, marineer met de marinade en vouw het folie dicht tot een pakketje. Bak de zalm in het midden van de oven in 18 minuten gaar.
Voeg 2 theelepels olie toe aan een grote koekenpan. Snijd de ui en wortel in blokjes en fruit ze 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de rode paprika en erwten toe en bak nog 2-3 minuten.
Voeg de gekookte rijst toe aan de koekenpan en maak een groot kuiltje in het midden. Breek de eieren in het midden en kook ze op hoog vuur. Breek ze als ze koken. Zodra ze gaar zijn, meng ze met de rijst en groenten.
Bak de rijst, ei en groenten voor 2-3 minuten en voeg vervolgens sojasaus toe (optioneel). Haal de zalm uit de oven en leg hem
bovenop de rijst, ei en groenten.
Energie = 692 kcal
Eiwit = 39,7 g
Koolhydraten = 74,9 g
Vezels = 8,6 g
Vet = 19,8 g
Ijzer = 5,0 mg
Calcium = 102 mg