Herstellen van Corona | Covid-19

Dieetistopsport en de fysiotherapiepraktijken in Zoetermeer en Den Haag kunnen u helpen!

Dieetistopsport werkt in elke wijk nauw samen met een fysiotherapiepraktijk om u helpen herstellen van Covid 19.

Het herstel van een doorgemaakte corona besmetting is zwaar en langdurig. De zorgverzekeraars hebben naast de gewone vergoedingen voor dieetbegeleiding (3 uur in de basisverzekering) een speciale begeleiding voor herstel na covid 19 geopend.

Om gebruik te maken van deze speciale dieetbegeleiding moet u voldoen aan een paar punten.

U hebt nodig:

  • Een verwijzing van een arts, waarop staat dat u corona hebt gehad
  • Een ingevulde pgsga (deze ontvangt u zodra u de 1ste afspraak bij ons hebt gemaakt).

Vaak zijn de mensen die opgenomen zijn geweest of in thuisisolatie hebben gezeten ongewenst meerdere kilo’s (aan spiermassa) kwijt en worden er eetlustproblemen ervaren. Tevens is de kracht en energie weg bij activiteiten die normaal gesproken heel makkelijk zouden moeten gaan. Hiervoor de fysiotherapie in Zoetermeer en Dieetistopsport een gezamenlijk behandelprotocol opgesteld, zodat we deze cliënten optimaal kunnen ondersteunen.

De diëtisten van Dieetistopsport geven aan de cliënten voedingsadviezen om de spiermassa te kunnen opbouwen. Voldoende eiwit in de voeding, maar ook voldoende energie binnen krijgen is essentieel wanneer iemand op de juiste manier wil herstellen en spiermassa wil opbouwen na het hebben van een aandoening.

Dit zelfde geldt ook bij het ondervoeding, COPD, hart- en vaatziekten, kanker en Diabetes. Ook bij deze aandoeningen weten de fysiotherapiepraktijken en Dieetistopsport elkaar te vinden, zodat we de mensen een nog betere ondersteuning kunnen bieden.

Wilt u meer informatie over de aanpak? Neem contact met ons op of met de fysiotherapie in uw wijk.

Buytenwegh/de Leyens

MTC
Zoetermeer

079-3200211
info@mtczoetermeer.nl            

Segwaert/Oosterheem

Impact
Zoetermeer 

079-3318843
info@pmcimpact.nl