Bananenbrood

Energierijk Lekker voor tussendoor.
Bereidingstijd 50 min.

Benodigdheden 

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 250ml griekse yoghurt
  • 250g volkoren meel
  • Snuf zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 theelepels bakingsoda
  • Sap van ½ citroen

Bereiding:

Zet de oven op 180graden

Prak de banaan fijn en klop de eieren er door. Een makkelijke manier is om de blender te gebruiken.

Doe het mengsel in een grote kom en voeg de Griekse yoghurt en het volkoren meel met het zout en het kaneel er door heen.

Wanneer het goed gemengd is doe je de bakingsoda op het beslag. Nog niet doorroeren.

Knijp nu de halve citroen uit en de bakingsoda gaat bruisen.

Spatel het daarna door het mengsel. En vul het bakblik.

Het mag ongeveer 50 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Variatiemogelijkheden

Door het mengsel kan je ook pecannoten doen. En als versiering kan je een banaan in dunne plakjes snijden en dit bovenop het mengsel leggen wanneer dit in het bakblik zit.