Energierijk Lekker voor tussendoor. Bereidingstijd 50 min.
Benodigdheden
3 rijpe bananen
2 eieren
250ml griekse yoghurt
250g volkoren meel
Snuf zout
2 theelepels kaneel
3 theelepels bakingsoda
Sap van ½ citroen
Bereiding:
Zet de oven op 180graden
Prak de banaan fijn en klop de eieren er door. Een makkelijke manier is om de blender te gebruiken.
Doe het mengsel in een grote kom en voeg de Griekse yoghurt en het volkoren meel met het zout en het kaneel er door heen.
Wanneer het goed gemengd is doe je de bakingsoda op het beslag. Nog niet doorroeren.
Knijp nu de halve citroen uit en de bakingsoda gaat bruisen.
Spatel het daarna door het mengsel. En vul het bakblik.
Het mag ongeveer 50 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Variatiemogelijkheden
Door het mengsel kan je ook pecannoten doen. En als versiering kan je een banaan in dunne plakjes snijden en dit bovenop het mengsel leggen wanneer dit in het bakblik zit.