Karnemelkse Kruidkoek

Benodigdheden 

  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr. bruine basterdsuiker
  • 1½ theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • 2½ dl. karnemelk
  • 100 gr. rozijnen
  • boter
  • bloem

Bereiding:

Roer zelfrijzend bakmeel, suiker, koekkruiden en zout door elkaar en klop scheutje voor scheutje de karnemelk erdoor tot een glad beslag is verkregen (mijn ervaring is, dat meestal iets meer karnemelk gebruikt wordt).
Voeg de krenten en rozijnen toe en doe het beslag in een beboterd en met bloem bestrooid cakeblik.
Bak de koek in 1¼ uur middenin een op 175º voorverwarmde oven gaar.

 

Variatiemogelijkheden:

Voor de vulling kunnen ook andere ingrediënten worden toegevoegd, zoals fijngesneden gedroogde abrikozen, fijngesneden vijgen, oranjesnippers, citroenrasp, sukade, noten, pijnboompitten enz. Laat je fantasie de vrije loop.

 

Eet smakelijk!