Eiwrap met gebakken groenten & linzen
Voor 2 personen – bereidingstijd 20 minuten
Koolhydraatarm – Eiwitrijk
Snijd het teentje knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af. Voeg toe aan de groenten en kruiden en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de dragon fijn en rasp de kaas. Klop de eieren los in een kom met de melk, de dragon en de helft van de gruyère en breng op smaak met peper.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van het
eimengsel 1 omelet op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om en bak de andere kant een halve min.
Neem de omelet uit de pan, leg op een bord en houd afgedekt warm.
Verdeel het groentemengsel over de omeletten en klap dubbel. Bestrooi met de rest van de gruyère.
Energie: 591 kcal
Koolhydraten: 32 g
Eiwitten: 47 g
Vetten: 27 g
Verzadigd vet: 14 g
Vezels: 15 g
Zout: 1 g